Măsuri pentru o educație în siguranță!

Problematica pandemiei pe care o parcurgem și pe care o resimțim extrem de apăsător pare a fi departe de finalizare. Situația nu a fost încă "tranșată" de autoritățile care se cred competente, deși acest coronavirus ne chinuie deja de aproximativ 5 luni. Se pare că nimeni nu se înghesuie să își asume cu responsabilitate soluții. Probabil că toți sunt cu gândul la vacanța parlamentară...
Totuși, perioada vacanței trece repede și în curând ne va răcori vântul tomnatic. Va începe un nou an școlar, cel mai probabil tot în mediul on-line. Domnilor guvernanți, nu credeți că ar fi cazul să instruim temeinic dascălii pentru a face față cursurilor on-line, pentru a evita orice situație în care se refuză dreptul la educație al copiilor, pentru că profesorii nu se descurcă cu tehnologia modernă?
Nu credeți că este cazul să verificăm dacă toți copiii au posibilitatea să participe la cursurile din mediul on-line? Ne referim în special la micuții din mediul rural, ale căror posibilități sunt limitate...
Nu credeți că este momentul să găsim soluții pentru ca internetul să ajungă și în cele mai îndepărtate văi sau pe cele mai înalte dealuri, unde găsim copii dornici de carte?
Cum? Simplu! Profitând de beneficiile pe care nu le conferă statutul de țară europeană!
În ultimii ani, U.E. a dat vouchere de 15 000 de euro tuturor comunităților din uniune pentru a instala wi-fi gratuit și astfel toți cetățenii ar putea avea acces gratuit la internet. De ce ignorați astfel de oportunități? De ce nu profitați de astfel de ocazii? Aceasta ar fi soluția pentru ca toți copiii să poată învăța în mediul virtual, dacă autoritățile le-ar asigura și aparatura necesară.
Nu mai stați degeaba în birouri!
Găsiți soluții! Asumați-vă măsuri productive!
Vacanța trece repede...
Președinte ALDE Dâmbovița, Ionel Petre