Istoria va demonstra ce schimbare a produs, la diferite nivele pe mapamond, acest coronavirus, opinează deputatul PNL, Cezar Preda. 

Acesta susține că pandemia de coronavirus a accelerat o serie de modificări de comportament social care nu s-ar fi produs, altfel, nici peste un deceniu.

"Vă dau un exemplu în care cred cu desăvârșire: educația online. Cu bâlbele, cu reclamațiile că n-au tablete toți, s-a făcut un salt uriaș. Dacă nu era pandemia, noi n-ajungeam la nivelul acesta de relație online între profesori și elevi nici peste 10 ani. Deci, lucrurile au fost accelerate de acest virus. Și în chestiunile economice", a arătat deputatul liberal. 

În viziunea parlamentarului, sectorul HoReCa ar fi trebuit să funcționeze în baza unui set clar de reguli impuse de pandemie fără a fi nevoie ca activitatea să le fie blocată.

"N-am crezut și nu cred că logica sau construcția asta care a dus la identificarea celor care se deschid și celor care nu se deschid are la bază niște chestiuni care eu consider că ar fi trebuit să fie principiale, în sensul că stabilim norme și condiții. Deci, stabileam  niște reguli, apoi, dacă aceste reguli șablonate erau respectate de orice activitate din țara asta, trebuia deschise... Dă-i mă drumul, ce mai contează că este restaurant...", a mai spus Preda.