Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Câteva lucruri despre ce s-a întâmplat astăzi:

TOȚI parlamentarii PRO România am fost prezenți în plen. Niciun absent, nicio scuză penibilă, niciun motiv inventat.

PSD sau, ca să fiu exact, conducerea actuală a PSD a jucat jenant acest moment. Spuneți-i cum vrei: #blat, aroganță, minciună. Dar nimeni nu și-a păcălit membrii de partid așa cum a făcut-o acum dl Ciolacu (sau cei din jurul său). Înainte de Congres, se lăudau cu 10 guri că au peste 250 de voturi! Astăzi, au eșuat lamentabil. LA-MEN-TA-BIL. Și, #ghinion, n-au nici pe cine da vina.

PSD și-a dat palme singur astăzi și a devenit, în mod deplin, partidul breloc al președintelui Iohannis. Au votat Guvernul Orban, au votat starea de urgență, prelungirea stării de urgență, starea de alertă, prelungirea stării de alertă. PSD e #complice la dezastrul uriaș prin care trece și va trece România. #Stânga Românească nu poate fi reprezentată de acești oameni.

Sunt mândru de #ProRomânia. Am stat în picioare în toate aceste luni și am rămas consecvenți până la capăt. Poate oamenii de Stânga vor vedea cine a rezistat și cine a cedat, cine a făcut Opoziție cu adevărat și cine s-a prefăcut.

P.S: Îi aștept pe cei din PSD Dâmbovița să iasă în față dâmbovițenilor și să le explice de ce nu le vor crește pensiile cu 40%, de ce nu se dublează alocațiile. Până acum, dădeau vina pe Guvernul PNL. De azi încolo, cum vor mai scoate ochii în lume de rușine?

P.S.2: Erau unii din PSD care tot dădeau ca sigură absența noastră la moțiune acum vreo 2 săptămâni. Vorbeau fără rușine despre mine, despre Victor Ponta. Să aștept scuze sau să mă resemnez cu nesimțirea lor?!

Senator Adrian Țuțuianu