Începerea anului școlar i-a luat prin surprindere pe liberali, susține președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, candidatul formațiunii la șefia Consiliului Județean. El spune că sănătatea copiilor  a ajuns, în guvernarea PNL, o loterie.

"Doar că, în momentul de față, nu vorbim de lipsa unor manuale sau de alte lucruri care pot fi corectate, vorbim de sănătatea copiilor.
La aproape 7 luni de la declanșarea pandemiei în România, liberalii nu au fost în stare să prevadă măștile care ar trebui să-i protejeze pe cei mici de infectarea cu COVID-19.
Din cauza incompetenței Guvernului Orban, mersul la școală creează o serie de probleme atât părinților și copiilor, cât și profesorilor.
Vom asista la situații în care părinții nu își vor mai trimite copiii la școală tocmai pentru că nu au de unde să le asigure măștile de protecție.
Or, acest lucru trebuia anticipat de actualul guvern. Dar, din păcate, prioritățile Guvernului Orban sunt altele. Nu putem să nu ne gândim cât de bine ar fi prins respectarea legii care prevedea dublarea alocațiilor. Numai că tunurile financiare date nu au mai lăsat nimic în vistieria statului și pentru copii.
Și în această situație, Guvernul Orban s-a spălat pe mâini și a pasat responsabilitățile pe umerii primarilor, părinților și profesorilor. Au scris un set de măsuri imposibil de pus în practică până pe 14 septembrie. Spun că au alocat bani pentru a rezolva problema școlilor în lupta cu COVID-19. MINCIUNĂ. Au dat posibilitatea autorităților locale să acceseze fonduri din care, în cel mai fericit caz, ar putea să facă achiziții prin decembrie. După 3 luni de la începerea anului școlar. Ce vor face copiii în această perioadă? Cum se vor duce la școală? Cine răspunde pentru starea lor de sănătate?
Sunt profesori aproape de vârsta de pensionare cu probleme de sănătate și care au nevoie, la rândul lor, să fie protejați! Ei nu vor primi măști!
Sănătatea copiilor noștri a ajuns în guvernarea PNL o loterie: îi trimitem la școală să se îmbolnăvească?", spune Corneliu Ștefan.