Cel mai vehement critic al administrației județene pe acest subiect, Țuțuianu vorbește despre infrastructura de apă, canalizare și prioritățile sale pe acest domeniu. Salvarea de la eșec a celui mai mare proiect european pe care îl are CJD în derulare și care are risc major de neimplementare, Programul de apă și canal prin POIM  care presupune extinderea rețelelor de apă și canalizare în 51 de localități, îl preocupă pe liderul Pro România. El atrage atenția că mai sunt doar 3 pentru implementarea proiectului și riscul este major.

"Este o singură soluție: să revin la Consiliul Județean și să fac ceea ce am făcut și în 2012 când am găsit programul operaționl de mediu cu risc major de neimplementare. Am schimbat trei conduceri la CATD și am reușit să finalizăm aceste investiții".

Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu atrage atenția că își bate joc de consumatori Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița.

"Nu livrează apă, nu asigură servicii de canalizare suficiente, nu protejează consumatorul printr-un preț care să fie echitabil proporțional cu serviciul oferit și, de foarte multe ori, nu răspunde nici nevoii de a interveni rapid atunci când sunt avarii și a rezolva problemele.În foarte multe localități, apa este de calitate proastă, ceea ce înseamnă că, la Compania de Apă, nu s-au luat măsurile necesare de montare de filtre și alte operațiuni care să facă apa mai potabilă decât rezultă ea din procesul industrial de pregătire". 

În acest context, prezidențiabilul Pro România are planuri mari în ceea ce privește reorganizarea pe criterii de eficiență a Companiei de Apă.

"Îmi propun să reorganizez Compania de Apă pe principii de eficiență economică și de protecție a consumatorilor. Cele două criterii nu sunt întrunite astăzi. Eficiența economică nu se vede în majoritatea centrelor pe care le are Compania de Apă. Centrul Târgoviște este singurul profitabil și susține prin venituri întreaga companie, lucru normal până la un punct, dar anormal din perspectivă economică. Îmi propun ca, la criteriul protecția consumatorilor, Compania de Apă să răspundă adecvat. Astăzi, Compania de Apă își bate joc de consumatori" .

 

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița 

CIF MFC 212000010