Modificarea legislației electorale, atac direct la PRO ROMÂNIA! Vicepreședintele formațiunii, Adrian Țuțuianu,  a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, la Târgoviște, despre modificările electorale prin care, susține senatorul, partidului PRO ROMÂNIA i se interzice să aibă reprezentanți în secții de vot la alegerile parlamentare.

  • "Proiect de lege orchestrat de PSD și susținut de PNL (#BLAT)" 

"Reprezintă, printre altele, un atac direct la Pro România, orchestrat de PSD, inițiatorul legii, și susținut de PNL prin vot. Legea prevede că partide cum suntem noi din Pro România, nu pot avea reprezentanți în secțiile de votare în Birourile electorale de circumscripție și în BEC la alegerile parlamentare din luna decembrie 2020. Au venit, practic, și au modificat legislația electorală în timpul jocului, au redefinit noțiunea de partid politic parlamentar. Trebuie să ai 7 senatori sau 10 deputați și în felul acesta ai posibilitatea să-ți desemnezi reprezentanți. Acum spun că partid politic parlamentar este cel care a participat la alegeri în 2016 și altceva nu contează", a explicat Țuțuianu.

"Avem de-a face cu un ghiveci legislativ așa cum suntem obișnuiți de foarte multă vreme de toate guvernările. Se modifică și legea 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, și o lege care reglementează votul prin corespondență, dar și foarte ciudat, se modificat substanțial regulile privind organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, în sensul că se mai fac niște posturi de secretar general, vicepreședinți, directori. Probabil că cei din PNL trebuie să-și pună și ei niște oameni la AEP (...) Este un atac direct la tot ce înseamnă reglementară europeană în materie și recomandările Comisiei de la Veneția care văd că e invocată doar când unora le convine. Să modifici cu trei luni de zile înainte de data alegerilor legislația electorală Comisia de la Veneția a spus că este inacceptabil și trebuie să existe cel puțin un an de zile înainte pentru ca toți competitorii electorală să se organizeze. Anul acesta a fost modificată de cel puțin trei, patru ori legislația electorală în timpul jocului (...) Dacă ar gândi în termeni ideologici ar trebui să se bată cu PNL, nu cu Pro România, iar, dacă ar gândi în termeni de strategie politică ar trebui să se gândească la faptul că PSD are nevoie de aliați și nu are vreunul cu care să poate sta la masă.Rămâne de văzut dacă, la Camera Deputaților, cei din PSD se vor răzgândi. Amendamentele pe care eu le-am făcut pentru eliminarea unor texte au fost respinse cu votul PSD și PNL , de asta vorbesc de un blat între ele, iar miza a fost funcționarea și organizarea AEP din perspectiva PNL", a punctat Țuțuianu, candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

Material realizat la comanda PRO România Dâmbovița

Cod unic mandatar financiar 21200010