Rezultatele votului de duminică, 27 septembrie, arată că, la nivelul județului Dâmbovița, PSD și-a reconfirmat statutul de cel mai puternic partid de pe eșichierul politic. 

Mai mult, liderul social-democraților Corneliu Ștefan, câștigătorul alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, s-a dovedit a fi locomotiva partidului, obținând un scor cu aproape 3% peste cel al organizației pe care o conduce cu succes, de doar câteva luni.

 

Pe locul doi, candidatul PNL Sorin Ion s-a clasat sub scorul partidului, însă, cu doar 1,5%.  Sorin Ion a fost susținut și de Alianța USR PLUS, dar nu s-a mers pe liste comune la Consiliul Județean, unde a atins un scor de doar 2,85%. Lipsa unei echipe omogene, dar și alte greșeli de strategie au condus la pierderea alegerilor.

Candidatul Pro România, Adrian Țuțuianu, poziționat pe locul trei pe podiumul județean, și-a reconsolidat poziția de lider cu mână de fier al partidului, diferența între scorul obținut la funcția de președinte al CJ și votul politic pentru lista de consilieri fiind aproape 2,8%. Nu a avut, însă, forță suficientă  pentru a trage un partid cu structuri încă neînchegate.

Social-democrații vor domina Consiliul Județean reușind să ia cele mai multe mandate, urmați de liberali și de Pro România. ALDE nu a reușit nici de această dată să atingă pragul de 5%.

Urmează o perioadă scurtă  de analize interne în cadrul principalelor partide competitoare, care își vor calibra în funcție de rezultatele de la locale strategiile  pentru alegerile parlamentare care bat la ușă.

Vom reveni cu amănunte.