Unul dintre cei mai vechi politicieni din PNL, venit din PDL, este determinat să se retragă din politică. Deputatul liberal de Dambovița, Cezar Preda spune că  renunță la cariera politică, urmând să se dedice unui proiect personal în zona sa de expertiză.

El a precizat că a avut o discuție cu președintele PNL, Ludovic Orban, căruia i-a explicat că are un proiect personal.

Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premierul, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu”, a declarat Cezar Preda,  într-o emisiune la un post central de televiziune.

Politician cu anvergură, Preda este  una dintre cele mai aspre voci liberale, care au refuzat linia de comunicare a partidului, criticând frecvent deciziile șefilor săi ierarhici, dar și ale guvernului condus de Orban.

 Preda a declarat, în martie 2018, la Targoviște, în cadrul unei conferină de de presă, că se retragere din politică.

”Partidul meu (PDL, n.r.) a murit. Eu am muncit cu drag în politica asta. Am şi greşit foarte mult, dar greşelile mele nu au fost greşeli pe care le conştientizam în momentul în care le-am făcut'', a spus, atunci, Preda.   
''Când am spus că sunt la ultimul mandat este ceea ce cred eu că trebuie să fac acum (...) Cred că pot să mă duc şi la pensie. Acum vă spun că nu intenţionez să mai candidez. Împlinesc anii de pensie. Cred că pot să fac şi alte lucruri (...). Eu nu doresc să candidez pentru vreun post. Eu sunt parlamentar, aşa cum se spune în politica românească, la ultimul mandat. Îmi ajunge'', mai spunea  parlamentarul liberal.