• "La peste 7 luni de la declararea stării de urgență în România, vedem că, astăzi, lucrurile stau mult mai rău și se duc într-o direcție greșită din punct de vedere medical, economic și social. Oamenii mor, am ajuns în situația în care ascultăm mesaje care ne șochează din partea medicilor, faptul că sunt puși în situația de a alege pe cine salvează și pe cine nu pot să ajute din cauza proastei organizări de la nivelul guvernului și a comandamentului  de gestiune a pandemiei, din cauza lipsei de viziune și empatie pentru problemele românilor", spune Titus Corlățean

 

Vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, a declarat miercuri, la Târgoviște, că Guvernul Orban și președintele Klaus Iohannis au eșuat în gestionarea efectelor generate de pandemie și nu mai reprezintă o alternativă pentru România.

Liderul social-democrat a arătat că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită, pe fondul adâncirii crizei medicale și a lipsei unei viziuni politice.

"Este o perioadă dificilă pentru România și pentru români. Este o perioadă în care Guvernul PNL și cel care îi conduce, șeful de la Cotroceni,  au eșuat, din păcate pentru România, în gestionarea efectelor medicale, sanitare legate de pandemie și în gestionarea vieții economice și sociale. La peste 7 luni de la declararea stării de urgență în România, vedem că, astăzi, lucrurile stau mult mai rău și se duc într-o direcție greșită din punct de vedere medical, economic și social. Oamenii mor, am ajuns în situația în care ascultăm mesaje care ne șochează din partea medicilor, faptul că sunt puși în situația de a alege pe cine salvează și pe cine nu pot să ajute din cauza proastei organizări de la nivelul guvernului și a comandamentului  de gestiune a pandemiei, din cauza lipsei de viziune și empatie pentru problemele românilor. O spun foarte clar, astăzi, de la Târgoviște:  România și românii au nevoie de soluții și acum, imediat, pentru problemele grave cu care se confruntă. Este nevoie de profesionalism, de viziune politică, de un program de guvernare foarte serios așezat și de oameni care să aibă empatie cu problemele foarte serioase cu care românii se confruntă", a declarat Titus Corlățean.

Social-democratul a arătat că PSD este singurul partid care lucrează foarte serios la finalizarea unui program de guvernare coerent, cu  priorități legate de sănătate și educație, cu o dimensiune economică ce vizează stabilizarea și relansarea economiei, dar din care nu lipsește componenta socială foarte importantă.