Vicepreședintele Pro România, senatorul de Dâmbovița Adrian Țuțuianu cere demisia ministrului Sănătății ca urmare a proastei gestiuni a situației de sănătate din România, cea mai recentă tragedie, cea de la Piatra Neamț, fiind o consecință a acestui lucru.

"Vinovăția colectivă invocată de ministrul Nelu Tătaru este doar o eschivă rușinoasă a acestui Guvern căruia nu i-a rămas decât o singură variantă, demisia. Din categoria aceluiași tip de eschivă sunt și declarațiile președintelui Klaus Iohannis... Noi credem că singura soluție rezonabilă este aceea a demisiei ministrului Sănătății și a acestui guvern care, într-un an de zile, nu a reușit să facă niciun pas important în gestiunea sistemului de sănătate publică din România", a declarat Țuțuianu.

Acesta a mai remarcat că, "din 5 în 5 ani, în România se întâmplă câte o tragedie ceea ce arată că problemele din sistemul de sănătate sunt vechi, acumulate în timp, grave. În 2010,a fost incendiul de la Maternitatea Giulești, în 2015 incendiul dintr-un club privat (n.r. Colectiv) care n-a putut fi gestionat din perspectiva consecințelor de sistemul medical românesc și în 2020 incendiul de la Piatra Neamț. Sistemul sanitar nu a beneficiat de o abordare consistentă din partea niciunui ministru și consecințele negative acumulate în timp s-au perpetuat".

 

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF 11200008