"Guvernul #PNL este campion la rata de absorţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană.
În primele opt luni din 2020 Guvernul PNL a reușit să atragă 2,6 miliarde de euro, bani europeni, iar până la finalul lunii octombrie vor fi absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. Ca o comparație, în guvernarea PSD, anul trecut, am avut un miliard de euro atrași, ceea ce înseamnă că în mai puțin de 1 an de guvernare PNL am atras de 3 ori mai multe fonduri europene decât într-un an de guvernare PSD.
 Cel mai nou proiect aprobat de Comisia Europeană, aproape 175 de milioane de euro, este o parte din Autostrada Moldovei și anume centura ocolitoare a orașului Bacău.
 Este deja al doilea mare proiect de autostradă pentru care Guvernul PNL obține finanțare din fonduri europene în această toamnă. La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană aproba 875 de milioane de euro pentru Autostrada Sibiu – Pitești, o primă alocare pentru finanțarea din Fondul de Coeziune a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpații.
 În doar șase luni de la instalare, Guvernul PNL a semnat contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale – Iași (investiție 500 mil. euro), Cluj (investiție de 540 mil. euro) și Craiova (603 mil. euro), spitalele promise de PSD cu bani europeni încă din 2015.
 De asemenea, Guvernarea PNL a alocat, pentru următorii 4 ani, un miliard euro fonduri europene pentru extinderea rețelei și racordarea gospodăriilor românilor la gaze naturale. În 2020, au fost depuse proiecte în valoare de 248 milioane euro", spune deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda.