Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a înregistrat o victorie legislativă mult așteptată! Legea pentru declararea zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon, al cărei inițiator este, a fost promulgată.

"Am reușit! Legea pentru declararea zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon, pe care am avut onoarea să o inițiez, a fost în sfârșit promulgată! Statul român va putea să marcheze oficial și cu demnitate, de acum înainte, ziua de 4 iunie ca dată a recunoașterii internaționale a unirii Transilvaniei cu România! Cu respect pentru toți cetățenii români, indiferent de apartenența lor etnică, dar și cu o îndatorire sfântă de a onora jertfa înaintașilor, care a permis acest moment esențial pentru identitatea națională și pentru devenirea statului unitar român! Există acolo sus un Dumnezeu al românilor care veghează!", a declarat Corlățean.

Legea privind declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon  prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui Tratat. În acest sens, autorităţile centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin material şi logistic. Totodată, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.