Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai mare proiect care se derulează, la acest moment în județul Dâmbovița, la nivelul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. În mai 2017, s-a semnat contractul de finanțare pentru asistență tehnică pentru proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în perioada 2014 - 2020”, cu o valoare de 27.617.334,65 lei.

Proiectul este în acest moment întârziat, atrage atenția Florina Mureșan, liderul consilierilor Pro România din CJ Dâmbovița și candidat la Camera Deputaților. Ea susține că județul ar fi trebuit să fie un șantier în lucru la acest moment.

"Am lucrat la caietul de sarcini pentru asistență tehnică, cunosc termenele și chiar dacă AM POIM a prelungit aceste termene, consider că, în acest moment, județul Dâmbovița ar fi trebuit să fie un șantier în lucru și în toate cele 55 de unități administrativ teritoriale să se fi băgat țeava în pământ. Nu se întâmplă acest lucru, suntem departe, nu am început licitațiile publice care durează 1 an, un an și jumătate, se fac contestații, prin urmare, eu cred că în perioada de programare până în 2024 este imposibil să se finalizeze, poate cu riscul de a pierde această finanțare. Sper că nu se va întâmpla acest lucru", a arătat Florina Mureșan, într-o conferință de presă.

Ea a anunțat că va depune la CJ un proiect de hotărâre prin care se cere constituirea unui fond de 2.500.000 de lei care să vină în sprijinul cetățenilor cu posibilități reduse în vederea racordării la rețelele de canalizare și branșării la  rețelele de apă. Fondul ar urma să fie constituit de Compania de Apă, CJD prin ADI Apă și de către unitățile administrativ teritoriale. 

 

Material realizat la comanda PRO România Dâmbovița, CMF 112000008