Pro România insistă pe inițierea unui program național de testare a populației pentru COVID-19 fără ca cetățenii  să scoată bani din buzunar!

"Ați observat în toată această campanie că PRO ROMÂNIA insistă pe câteva idei-forte pe care le considerăm esențiale ca și teme de guvernare imediat după 6 decembrie. Le-am fi considerat esențiale și în perioada asta, dar ne-am convins că un guvern incompetent și cinic ca acesta de azi e imposibil de convins să facă ceva bun pentru România. Așa că ne orientăm toate eforturile și gândirea după 6 decembrie.

Programul Național de Testare a populației cu decontarea integrală a testelor și medicamentelor necesare în lupta COVID este una dintre temele prioritare ale PRO ROMÂNIA. De fapt, PRO ROMÂNIA este singurul partid care vorbește de așa ceva.

Trebuie să înțelegem un lucru: până când nu vom testa masiv populația, nu vom avea rezultate concrete. Și toate obiectivele primordiale depind de această testare masivă: vrem să redeschidem școlile, e nevoie de testare; vrem să repornim economia, e nevoie de testare; vrem să nu mai carantinăm oraș după oraș în țara asta, e nevoie de testare.

E aberant cum refuză acest guvern să ia în considerare mpsura testării masive. Comisia Europeană recomandă, începând de săptămâna trecută, tuturor statelor membre să folosească teste rapide antigen pentru depistarea #COVID-19, putând astfel identifica și izola eficient focarele în stadiu incipient. Mai mult decăt atât, Comisia solicită validarea și recunoașterea acestor teste între statele membre pentru a facilita circulația persoanelor în spațiul comunitar”, a declarat joi, într-o conferință de presă,  Oana Vlăducă, Pro România, candidat  pentru Senat. "A recunoscut chiar Orban că nu are nevoie de stare de urgență, atâta timp cât legea carantinei votată cu complicitatea lui Ciolacu, îi dă voie să închidă orice și să amendeze pe oricine. Starea de alertă este un lockdown mascat ca guvernul să poată închide orașe, dar și să ceară oamenilor să iasă la vot. S-ar putea, însă, ca lumea să iasă în stradă", a mai arătat Vlăducă.

Măsurile propuse de Pro România se referă la aplicarea unui Program Național de Testare COVID-19 a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat, deschiderea spitalelor pentru toți bolnavii, nu doar pentru cei cu COVID-19, înființarea Centrului Național de Plasmă Convalescentă și încurajarea și motivarea românilor care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge, întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică pe perioada crizei medicale, cu personal suficient pentru a putea face anchetele epidemiologice, a răspunde solicitărilor publicului și a desfășura campanii de informare la nivel local, inițierea unui Program Național de Imunizare pasivă împotriva COVID-19 prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat, fie prin administrarea de seruri de anticorpi specifici/monoclonali obținuți în laboratoarele de cercetare, vaccinarea cu prioritate a personalul din sistemul de sănătate, învățământ, apărare și ordine publică, energie și servicii publice.

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF: 11200008