Partidul Social Democrat va sesiza CNA în legătură cu utilizarea abuzivă a spațiului de emisie TV de către președintele Iohannis pentru a face o propagandă electorală împotriva PSD și în favoarea PNL, a anunțat astăzi, deputata Carmen Holban, candidat pentru un nou mandat.

 

"Am trecut de jumătatea campaniei electorale și constatăm cu stupoare că președintele țării iese complet din atribuțiile sale constituționale. Este un fapt foarte grav și fără precedent, periculos pentru democrația românească. Niciun președinte nu și-a permis să sfideze atât de mult atribuțiile conferite de Constituție și să renunțe la rolul său de arbitru imparțial, asumându-și coordonarea campaniei Partidului Național Liberal.

Partidul Social Democrat va sesiza CNA în legătură cu utilizarea abuzivă a spațiului de emisie TV de către președintele Iohannis pentru a face o propagandă electorală împotriva PSD și în favoarea PNL.

Conform legii, campania electorală este a îndemna oamenii să voteze sau să nu voteze un anumit competitor. Președintele Iohannis folosește tribuna prezidențială în scopuri electorale partizane. Președintele Iohannis târăște instituția prezidențială și resursele sale în acțiuni de campanie electorală, în disprețul total al Constituției și al rolului e mediator pe care legea supremă îl consacră președintelui țării.

Am văzut declarația președintelui în care acesta afirmă că în Constituție nu se spune că președintele trebuie să fie un mut. Ironia face ca Iohannis să fi tăcut în 5 ani de mandat în toate momentele și la toate întrebările cheie ale românilor, iar acum, în campanie electorală și-a regăsit vocea în favoarea clară a unui partid politic. Președintele Iohannis afirmă că Partidul Social Democrat a guvernat prost. Îi amintesc președintelui doar câteva lucruri: în guvernarea Partidului Social Democrat salariul minim a crescut cu 140%, salariul mediu net a crescut cu 110%, punctul de pensie a crescut de la 732 lei în 2012 șa 1265 lei în 2019, au beneficiat 5 milioane de români. Impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10%, impozitul pe dividende a scăzut de la 16% la 5%. Salariile din sistemul medical s-au mărit substanțial, salariul din construcții s-a dublat. TVA-ul a scăzut de la 24% la 19%, iar TVA-ul la alimente, de la 24% la 9%. Produsul Intern Brut aproape s-a dublat. Cifra de afaceri a tuturor companiilor a crescut de la 1131 miliarde lei la 1696 miliarde lei. Profitul obținut de companii a crescut de aproape 3 ori. Programul Start-Up Nation a dus la apariția a 40.000 de afaceri care au primit 200.000 lei, un capital de început. PFA-urile au beneficiat de cel mai generos pachet de impozitare. PSD a menținut facilitățile fiscale pentru cei care lucrează în sectorul IT. Ca urmare, eliminare de taxe, creștere economică, scăderea ratei șomajului, locuri de muncă, cam asta am făcut noi domnule președinte.

Îi transmit domnului președinte că faptele bune rămân, iar politicienii trec. Venim acum în fața alegătorilor, pe 6 decembrie, cu o echipă de candidați pregătiți. Suntem pregătiți cu program și proiecte pentru oameni și comunități, pentru că România va deveni mai puternică atunci când va avea comunități puternice, iar Dâmbovița va fi o comunitate puternică cu ajutorul Partidului Social Democrat”, afirmat  Carmen Holban.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa, CMF:11200020