Deputatul ales, Ionuț Vulpescu, comentariu caustic privind decizia liberalilor de a merge la Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu.
 
Printr-un superb gest sinucigaș, PNL, convins de faptul că a câștigat alegerile de duminică, se va duce la Cotroceni cu onorabilul domn Cîțu drept propunerea de premier. Dovedind că a înțeles mesajul transmis partidului de alegători, care nu se referă doar la procentele din opțiunile de vot. E drept, domnul Cîțu este, practic, primul pe lista artizanilor succesului electoral al liberalilor, și, în plus, cunoaște ca nimeni altul arta de a fugi de răspundere, cu o oră înainte de votul de învestitură, în primăvară. Deci propunerea PNL se justifică. Are experiență, plus un capital de încredere de invidiat. Nu mai vorbim despre capacitatea de a dialoga cu forțele politice, cu partenerii sociali, cu societatea civilă.
În plus, în aer plutește o mică nedumerire, legată de această desemnare: băncile au ajuns actori politici în România, și-și rezervă dreptul de a numi premieri? Dar nu, nu se poate! Doar suntem europeni, și mândri de asta!, a notat social-democratul pe pagina sa de facebook.
 
Cîțu a fost propus premier și în luna februarie, dar s-a retras înainte de învestitură.