Acest guvern patronat de Klaus Werner Iohannis a început activitatea sa într-o formulă de coaliție lipsită de omogenitate, scârțâie din toate încheieturile și este marcată de lovituri sub centură și de bătălii foarte serioase legate de poziții de influență, de accesul la resurse de putere și financiare. Este un semnal foarte prost pentru România și pentru societatea românească într-o perioadă care se anunță, de asemenea, dificilă, a declarat marți, într-o conferință de presă, la Târgoviște, președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean.

Demnitarul a punctat câteva promisiuni electorale neonorate ale guvernării de dreapta.

  • "Un guvern care a mințit de la bun început"!

"În primul rând, este un guvern de mincinoși, oameni care au mințit și în perioada de campanie electorală, înainte de a ajunge la putere, subliniez, un guvern care este lipsit de legitimitatea câștigării alegerilor, a votului popular. A mințit, în primul rând, în legătură cu creșterea pensiei, nici măcar promisiunea de a crește punctul de pensie cu 8% în 2021 nu este onorată (...) Doamna Turcan a anunțat cu seninătate, fără să clipească, faptul că punctul de pensie va crește cu 3% nu cu 8%. Este o primă minciună care afectează foarte multe milioane de pensionari din România. Sunt scumpiri de prețuri între 10 și 20%", a arătat liderul social-democrat.

Corlățean a atras atenția asupra cifrelor prezentate de agențiile de rating internaționale cu privire la o scădere consistentă a puterii de cumpărare în România, în următorii 2 ani.

"Așa cum se prefigurează axele bugetului pe care nu le-au anunțat, suntem spre ultima  decadă  a lui ianuarie și nu avem încă un buget, nu există un proiect de buget anunțat. Dar, așa cum se prefigurează lucrurile, va exista o scădere consistentă  a puterii de cumpărare în următoarea perioadă. Pe baza cifrelor pe care agențiile de rating internaționale le menționează va exista o scădere de 25% a puterii de cumpărare În România sub guvernul de dreapta, în următorii 2 ani. Sub guvernarea PSD, în 2 ani și 10 luni, puterea de cumpărare a crescut cu 25%." 

  • Creșterea cu 3% a salariului minim pe economie, bătaie de joc la adresa salariaților! 

"Guvernanții au anunțat o fabuloasă creștere a salariului minim cu 2 lei pe zi, 3%, care este evident, departe de ceea ce prevedea legea votată de Parlament și susținută de PSD este un nivel de creștere a salariului minim mult mai scăzut față de ceea ce, în primul rând, state central-europene vor realiza în cursul acestui an. Iată că guvernanții lovesc în 1,2 milioane de salariați din România cu această creștere care reprezintă o bătaie de joc", a arătat Corlățean.

Modul de gestionare a campaniei de vaccinare și haosul din sistemul educațional  sunt de, asemenea, aspru criticate de liderul social-democrat care sesizează o lipsă de capacitate administrativă, inconsecvențe, minciuni. În acest context, Corlățean a reiterat solicitarea către guvernanți de a redeschide școlile și de a testa masiv elevii și profesorii.