Liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a transmis la un post național de televiziune că îl sprijină pe Ludovic Orban să continue în fruntea partidului, după atacul fără precedent lansat de Rareș Bogdan care i-a cerut demisia șefului liberal. El susține că spiritele se vor liniști în partid în perioada următoare.

Prima  ședință a conducerii centrale a Partidului Național Liberal, în care Ludovic Orban dă piept cu cei care-i cer public demisia, ar putea avea loc miercuri sau joi, pentru validarea secretarilor de stat.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general PNL Robert Sighiartău au cerut, în ultimele 24 de ore, demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului, acuzând faptul că deciziile au fost luate discreţionar în partid, că au fost promovaţi oameni pe bază de loialitate şi nu de competenţe, că s-au numit în Guvern secretari de stat, şefi de agenţii oameni care nu aveau nicio legătură cu profesia, fără consultarea partidului, că a acceptat traseiști de la PSD și că a pierdut alegerile parlamentare.

I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, l-a caracterizat Rareș Bogdan pe Ludovic Orban.