Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă, în perioada 25-28 ianuarie a.c., la prima parte a Sesiunii plenare a APCE.

Pentru prima dată după ianuarie 2020, sesiunea este organizată în format hibrid, care implică și prezența fizică a membrilor APCE la dezbaterile în plenul Adunării pe teme de actualitate, precum și la dezbaterea rapoartelor pe temele: vaccinarea COVID-19 – considerații de ordin etic, juridic și practic; restricții privind activitatea ONG-urilor în statele membre ale Consiliului Europei; preocupări privind profilarea etnică în Europa; asigurarea independenței judecătorilor din Polonia și Republica Moldova  etc.
Totodată vor fi aleși, prin vot secret, noul secretar general al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și secretarul general adjunct al Consiliului Europei. Candidații pentru aceste funcții sunt Despina Chatzivassiliou-Tsvolis (Grecia) și Wojciech Sawicki (Polonia), respectiv Bjørn Berge (Norvegia) și Leyla Kayacik (Turcia).