Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost publicat, joi seară, pe site-ul Ministerului Finanţelor. Acesta prevede că bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 174.102,0 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 318.456,6 milioane lei credite de angajament şi în sumă de 261.451,7 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane lei.

"Este un buget bazat pe austeritate", spune secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan. El a criticat în termeni duri politica guvernului și modul în care a fost construit bugetul pe anul 2021.

"Să vă fie rușine"! le-a transmis Stan guvernanților, taxând faptul că bugetul pentru Sănătate a fost diminuat cu 11% într-un context sanitar și economic extrem de delicat. "Este un act de o iresponsabilitate nemaiîntâlnită până în acest moment", mai spune social-democratul.

Amânarea creșterilor pensiilor, alocațiilor, reducerea bugetului de dezvoltare locală sunt alte câteva componente extrem de importante care îngrijorează opinia publică și care sunt reclamate de reprezentanții opoziției.

 "Aveți responsabilitatea guvernării! Aveți premier! Asumați-vă răspunderea! Nu mai fugiți de responsabilitate!", mai transmite secretarul executiv al PSD Dâmbovița.