Președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean,  a primit, astăzi, la sediul Comisiei, o delegație de reprezentanți ai Asociațiilor etnicilor români (vlahi) din Serbia/ Valea Timocului.

Delegația  l-a informat pe președintele Comisiei pentru politică externă în legătură cu o serie de evoluții, unele dintre ele îngrijorătoare, legate de tema importantă a prezervării și afirmării identității românești în regiunea menționată în statul vecin României.
"Cei doi delegați au solicitat sprijinul statului român, în conformitate cu cele convenite anterior în plan bilateral între România și Serbia, dar și cu standardele în materie ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene pentru ca autoritățile statului sârb să adopte măsurile necesare care să garanteze la  nivelul standardelor europene menționate prezervarea identității naționale și culturale a etnicilor români din Valea Timocului", a precizat senatorul Corlățean.
În acest context, șeful Comisiei pentru politică externă a indicat poziția consecventă a României și a structurilor de specialitate ale Parlamentului pe linia susținerii identității naționale românești din Serbia (Valea Timocului și Voievodina).
Totodată, Corlățean a  menționat decizia membrilor comisiei senatoriale de a întreprinde o serie de demersuri interne și externe pe această linie.