Guvernul a anunțat că, marţi, 23 februarie, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare.

Birourile Permanente ale celor două Camere urmează să se reunească pentru a stabili calendarul dezbaterilor în comisiile parlamentare de specialitate şi data votului final în plenul comun al celor două Camere.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise şi motivate, în cel mult 5 zile de la data primirii proiectului.

La dezbaterea generală a proiectelor de buget poate lua cuvântul numai câte un reprezentant al grupurilor parlamentare din cele două Camere, precum şi un reprezentant al parlamentarilor care nu fac parte din asemenea grupuri.

Reprezentantul Guvernului are dreptul să ia cuvântul înainte de încheierea dezbaterii generale.

Aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi. Cele două proiecte urmează să fie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Discuţiile din Parlament sunt aşteptate cu interes de opoziție. Social-democraţii au anunţat că vor depune câteva mii de amendamente pentru a-şi exprima, astfel, diferenţele de viziune faţă de proiectul guvernamental. Amendamentele vizează domenii precum sănătatea, educaţia sau investiţiile.