• Grație senatorului Titus Corlățean, ambasadorul Japoniei la București a avut ocazia să-și întâlnească fotbalistul pe care îl admiră, iar Gheorghe Hagi a pășit pentru prima dată în Parlamentul României

 

Zi emoționantă, astăzi, la Senat! Protagoniști ambasadorul Japoniei la București și "regele fotbalului", Gheorghe Hagi amândoi fiind invitați de senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, președintele departamentului pentru politică externă.

 
Săptămâna trecută, ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, a mărturisit, în întrevederea cu Titus Corlățean, că îl admiră foarte mult pe Gheorghe Hagi. Demnitarul român a făcut astfel posibilă întâlnirea dintre cei doi.
 
 
"M-am gândit să îi fac o surpriză, așa că l-am invitat azi pe "REGELE" fotbalului românesc la Senat. A fost o întâlnire specială, cu multe emoții din partea domnului ambasador, atunci când a avut surpriza să îl salute pe Gheorghe Hagi. Am fost onorat să le ofer celor doi invitați câte o plachetă a Senatului României, instituție creată în 1864, cu o istorie importantă pentru evoluția în timp a statului român. În plus, i-am oferit o Diplomă de excelență marelui sportiv al României, Gheorghe Hagi, pentru a onora tot ce a făcut pentru imaginea României în lume și pentru fotbalul românesc. Diploma face mențiune și la aniversarea de ieri, 24 februarie, a 34 de ani de la Marea finală a Supercupei Europei, câștigată la Monaco de Steaua București împotriva echipei Dinamo Kiev, prin golul marcat din lovitură liberă de...Gheorghe Hagi!
A fost prima vizită a lui Hagi la Parlament în toți acești ani (nu reușesc să înțeleg de ce nimeni din liderii Parlamentului nu a făcut până acum gestul de a-l invita), așa că mi-a făcut plăcere să îmi exersez calitățile de ghid pentru un tur al Parlamentului, atât pentru domnia sa, cât și pentru domnul ambasador. Am început, evident, cu eleganta sală de plen a Senatului. În concluzie, m-a bucurat să pot onora unul din cei mai mari sportivi pe care România i-a avut vreodată și, în același timp, am câștigat, cred, un prieten trainic al României, în persoana Ambasadorului Japoniei", a precizat senatorul.