În Guvernul condus de Florin Cîțu, tot mai mulţi miniştri USR-PLUS și-au delegat atribuţiile către secretarii de stat, lucru  probabil unic în istoria recentă a României.  Printre miniştrii care au recurs la acest gest sunt cel al Economiei, Claudiu Năsui, şi cel al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Reprezentanții opoziției au explicații  care trimit la interese revoltătoare.

  • "Ori au fost ei iluminați, ori au fost învățați posibil de consultanți, unii cu stele pe umăr ieșiți la pensie să nu-și asume responsabilitatea"!

"Deja, din conduita lor de două luni de guvernare, apar tot mai clar interese de grup de natură economică. În sectorul medical, de exemplu, sunt cunoscute antecedentele și se cunosc ramificațiile domnului Voiculescu și, probabil că, la un moment dat, Parchetul va ieși din starea asta de adormire. Sunt și alte tipuri de interese economice și ei știu că semnarea, asumarea acestui tip de decizii înseamnă consecințe de natură legală, inclusiv de natură penală. Ori au fost ei iluminați, ori au fost învățați posibil de consultanți, unii cu stele pe umăr ieșiți la pensie să nu-și asume responsabilitatea. Și atunci au delegat competența de a semna ca ministru, deși ei iau decizii discreționare și își primesc salariile generoase din partea contribuabilului român fără să semneze, fără să-și asume (...) Dacă nu îți asumi responsabilitatea de a semna, pleacă acasă! Sau oamenii vă vor trimite acasă într-o perspectivă. Niciun guvern nu funcționează așa! În Uniunea Europeană, niciun guvern nu funcționează în acest hal! Miniștrii USR care refuză să-și asume responsabilitatea semnării... " , spune președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean.