Bugetul propus de Guvernul Cîțu este unul de austeritate, stopează investițiile, derularea actualelor proiecte și pune în dificultate toate administrațiile publice locale dâmbovițene, a semnalat vineri, într-o conferință de presă, la Târgoviște, președintele PSD Dâmbovița și al CJD, Corneliu Ștefan.

El a arătat că guvernanții au făcut un buget al DIMINIUĂRILOR și al TĂIERILOR.
 
"Au tăiat sute de milioane de lei din sumele necesare pentru dezvoltarea județului Dâmbovița", a declarat Ștefan. 

"Tragem un semnal de alarmă de la Târgoviște, în ultimul ceas, pentru că luni, 1 martie, intră în dezbatere publică Legea bugetului de stat și poate, în plenul Parlamentului, arcul guvernamental, parlamentarii puterii se vor uita și către județul Dâmbovița. Îmi aduc aminte că atunci când am fost deputat toți parlamentarii de Dâmbovița, indiferent de culoarea politică, au susținut și au votat toate amendamentele care au fost depuse la Legea bugetului de stat, și în 2016, și în 2017, și în 2018 și în 2019.  Îmi aduc aminte de parlamentarii de atunci, de domnul Iancu Caracota, de domnul Cezar Preda, de parlamentarii Pro România, parlamentarii PSD, toți am votat toate amendamentele și le-am susținut împreună în plenul Parlamentului, unele au trecut, altele nu, dar am făcut front comun pentru județul Dâmbovița și am mers umăr la umăr pentru toate proiectele pe care le-am susținut. Tragic, și trebuie să știe dâmbovițenii, nici până astăzi parlamentarii liberali nu au luat de la CJ mapa cu toate proiectele pe care le-am gândit pentru Consiliul Județean și pentru toate unitățile administrativ teritoriale".

  • Apel către PNL și USR-PLUS Dâmbovița: votați amendamentele PSD! Acum nu facem politică, trebuie să susținem județul Dâmbovița!
Corneliu Ștefan a reliefat că  parlamentarii PNL și USR-PLUS Dâmbovița nu au votat și nici nu dau semne că ar susține vreun amendament depus de PSD Dâmboviţa.
"În Parlament, aceștia trebuie să reprezinte interesele dâmbovițenilor, însă, după alegeri liberalii au întors spatele acestui județ.
Fac apel către PNL și USR-PLUS Dâmbovița: votați amendamentele PSD! Acum nu facem politică, trebuie să susținem județul Dâmbovița!

După data de 6 decembrie, parlamentarii PNL și-au luat mandatele și efectiv nu i-am mai văzut în județul Dâmbovița. Noi, cei din PSD, vom fi alături de dâmbovițeni, în fiecare zi căutăm surse de finanțare pentru proiectele pe care le-am propus pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale, căută, axe de finanțare pentru exercițiul financiar viitor".

Mai mult, șeful administrației județene a punctat faptul că Dâmbovița primește doar 25% din necesarul CJD.

"Legea bugetului de stat a intrat în Parlamentul României, bineînțeles total altfel decât a fost votată în Guvern, ceea ce nu am întâlnit până astăzi, și județul Dâmbovița a fost văduvit de sume importante de bani pentru dezvoltarea județului nostru. În primul rând, Consiliului Județean Dâmbovița a primit față de anul 2020 cu 20 de milioane lei mai puțin la Capitolul de dezvoltare și de funcționare. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în această Lege a bugetului de stat, iar parlamentarii PSD Dâmbovița au depus 11 amendamente pe care Guvernul României și parlamentarii de la putere nu le-au luat în seamă. Prin aceste amendamente am cerut în total 571 de miliarde de lei și am primit 146 de miliarde".