Președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean reclamă caracterul vorace legat de resurse al reprezentanților coaliției de guvernare. Liderul social-democrat spune că, în ciuda tensiunilor evidente existente între aliați, setea de putere și interesele de grup îi leagă de fotolii.

"Îi vedeți pe acești indivizi care acum s-au așezat pe fotoliile lor de miniștri, s-au păruit ca să-și pună oamenii, doamnele, domnișoarele și domnii pe funcții plătite gras, inclusiv în consilii de administrație, cu persoane masculine sau feminine foarte tinere non-știutoare de orice puse în consilii de administrație, unele care țin de zone sensibile ale statului român, în care se iau 4-5000 de euro lejer... Îi vedeți pe acești oameni ridicați de la masă, în ciuda tensiunilor care există între ei? Chiar dacă se păruiesc, nu pleacă de la ciolan", arată Corlățean. 

  • "Poate, e nevoie de o tonalitate în plus, de mai multă fermitate!"

Partidul Social Democrat, în opinia demnitarului, trebuie să facă o opoziție fermă și coerentă actului de guvernare.

"Eu nu știu de ce ar trebui să ne murdărim noi, PSD-ul, ca să vedem dacă vom putea profita în viitor să ne așezăm și noi la masă cu unii sau cu alții din acești infractori", a fost replica senatorului, întrebat dacă social-democrații exclud intrarea la guvernare alături de PNL.

"PSD trebuie să facă un act de opoziție foarte clară, fermă și coerentă. Nu spun Slavă Domnului, ci din păcate, avem din belșug ce face. E adevărat că, sunt chestiuni de strategie, nu pot să le explic acum care este gradul de intensitate, de fermitate, care e gradualizarea. O cursă de fond nu pleacă în sprint, ca să simplific dezbaterea. Sunt chestiuni de strategie, de gradualizare, de creștere pas cu pas. Poate, și acesta este sentimentul meu personal, e nevoie de o tonalitate în plus, e nevoie de mai multă fermitate. Dar, sunt chestiuni de strategie, cu echipa PSD, cu conducerea pe care le vom discuta într-un viitor nu foarte îndepărtat", a mai subliniat Titus Corlățean.