Programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari are, de acum, mai mulți beneficiari, a anunțat  Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița.

Social-democrata a adresat o interpelare, în urmă cu o lună, ministrului Sănătății, în urma căreia pragul de pensie până la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 de lei pe lună.

"Începând cu data de 4 iulie 2017, modificările efectuate în programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari au devenit operaționale!

Mai mult, de program pot beneficia și pensionarii care încasează venituri din alte surse în afara pensiei și indemnizației sociale. La medicul de familie, beneficiarii programului nu vor mai depune declarație pe propria răspundere referitoare la veniturile obținute, ci vor prezenta doar talonul de pensie și actul de identitate. Prin noul program se soluționează și problema pensionarilor care mai obțin câțiva lei în afara pensiei, spre exemplu din dobânzile pe economiile de-o viață, și se debirocratizează activitatea medicilor de familie, care nu vor mai trebuie să solicite declarații pensionarilor", a arătat deputata, în cadrul unei conferințe de presă.