Liderul social-democrat Titus Corlățean a ridicat, din nou,  astăzi, în plenul Senatului, problema Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște. S-a întâmplat la dezbaterea moțiunii simple la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

"O fac aici pentru că domnia sa (n.r. ministrul Năsui) a evitat, a se citi a refuzat, dialogul cu un senator al României, în condițiile în care doi foști prim-miniștri, unul de anul trecut, altul din 2016, un prim-ministru în funcție anul acesta și un ministru al Finanțelor au acceptat dialogul, chiar dacă nu au rezolvat nimic. 

Vreau să vă întreb, domnule ministru, dacă dumneavoastră, care aveți, în clipa de față, decizia în stiloul dvs., în baza a ceea ce guvernul de anul trecut, chiar dacă din rațiuni politice electorale, și ministerele de anul acesta, prin semnătura secretarilor de stat, au propus plan de reorganizare și de salvare a COS, singurul combinat de oțeluri speciale din România care are  capacitatea să producă peste 100 de profiluri de oțeluri speciale (...) și 1000 de muncitori sunt încă acolo, vă întreb foarte direct și vă asumați și dvs. și colegii din coaliția de guvernare, începând cu liderul grupului PNL care m-aș fi așteptat să ridice și dumnealui această chestiune de la Târgoviște, dacă intenționați să dați curs propunerilor pe care instituțiile statului român le-au făcut pentru a salva o companie esențială pentru domeniul de producție de oțeluri speciale și de securitate națională. Este bine să dați un răspuns foarte direct la o chestiune în care 1000 de oameni așteaptă, săptămâna viitoare, vor pierde definitiv locurile de muncă, în care activele care sunt acolo pot fi recuperate în contul datoriei de 40 de milioane de euro. Sau doriți, datorită viziunii ideologice pe care o împărtășiți, să omorâți totul!", a spus Titus Corlățean, de la tribuna Senatului.

"Încercăm să găsim niște investitori buni acolo care să poată prelua acel Combinat", a fost replica ministrului Năsui. 

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui,  a fost respinsă cu 72 voturi contra, 55 pentru și o abținere.