"Am avut o întâlnire în legalitate, până în 50 de persoane. Îmi pare rău, anumiți primari s-au supărat că nu au participat, dar am vrut să respectăm legea în vigoare", a explicat liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă, la Târgoviște.

Președintele PSD și-a început deplasările în teritoriu, astăzi, în județul Dâmbovița, unde a participat la o acțiune de împădurire într-una din cele mai vechi păduri din țară, în localitatea I.L. Caragiale și s-a întâlnit cu primari social-democrați, parlamentari, conducerea organizației județene.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre proiectele PSD pentru perioada următoare, modificări ale statutului partidului pe care conducerea social-democrată le pregătește, proiectul de modificare a Constituției, dar și  despre  Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și nemulțumirile primarilor legate de repartizarea fondurilor din rectificările bugetare.

În acest context, Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Cîțu să scutească de la plata impozitelor și taxelor cetățenilor din localitățile conduse de primari PSD care nu primesc bani de la bugetul de stat.

"Comunități importante au fost ignorate de actualul guvern, Târgoviștea a fost ignorată mai bine de un an de zile. În actualul buget, pe ceea ce înseamnă sume din TVA, municipiul Târgoviște beneficiază de fabuloasa sumă de 0 lei, 0 bani. Un act de disperț, de iresponsabilitate și de impostură fără precedent la adresa unor comunități importante", a subliniat primarul Târgoviștei.