Guvernanții exercită o acțiune deliberată de sufocare a administrațiilor locale conduse de social-democrați, acuză președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean. Liderul social-democrat a declarat duminică, 21 martie, la Târgoviște, cu ocazia vizitei în județ a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în urma discuțiilor cu o parte dintre primarii formațiunii, că situația este una extrem de dificilă din cauza lipsei resurselor financiare ce ar fi trebuit alocate de la bugetul de stat potrivit criteriilor.

 

"Administrațiile locale care au această responsabilitate de a gestiona, la nivel local, la nivelul firului ierbii, probleme uriașe zi de zi, cel puțin acea parte a României care este condusă la nivelul administrațiilor locale de aleși ai PSD pentru că așa au dorit cetățenii, se confruntă cu niște provocări uriașe. A fost și este o acțiune intenționată, deliberată a guvernanților PNL-USR și, din păcate, UDMR merge în aceeași direcție, de a sufoca administrațiile locale care au milioane și milioane de cetățeni ai României în spate, doar pentru că au în față și la conducere aleși locali ai PSD", a declarat Corlățean.

  •  Ne vom orienta foarte mult și spre fonduri europene pentru că, de la Guvern, nu primim nici respect și nici resursele financiare legale!

"Aleșii locali se confruntă cu provocări uriașe pentru că au de asigurat serviciile sociale, de funcționare fără bani! Acest lucru este profund imoral și am putea face și o lungă listă de infracțiuni... Sunt doar mici frânturi din provocări mari și noi avem de strâns rândurile. Am discutat, astăzi, cu domnul președinte cu o parte dintre primari, trebuie să strângem rândurile, căutăm soluții pentru a promova o serie de proiecte de dezvoltare, dar pentru a asigura, în primul rând, serviciile sociale de bază. De aceea, ne vom orienta foarte mult și spre fonduri europene pentru că, de la Guvern, nu primim nici respect și nici resursele financiare legale, potrivit criteriilor. Este o situație dificilă și va trebui să avem o reorientare spre fondurile europene, iar mecanismele noastre trebuie să însemne expertiză și mișcare rapidă".

Din perspectivă politică, liderul PSD a punctat câteva chestiuni care țin de strategia partidului.

"Suntem partid de opoziție și țesutul PSD trebuie să primească direct și liniile directoare și strategiile și tot ce avem de făcut. Se reorganizează departamentele, se redeschide partidul și vreau să salut acest lucru. Am început să facem acest lucru și la Dâmbovița. Membri noi, oameni cu idei noi care vor să contribuie și ne bucură acest lucru. Vor să contribuie cu soluții, cu idei noi. Departamentele se vor reconfigura, Vasile Dâncu asigură acest proiect al relansării Consiliului Național. Dorim ca, în perspectiva lui 2024, să facem niște lucruri ca acest partid de opoziție să-și propună în mod firesc legitim și să și realizeze un succes politic. În 2024, să dăm României pentru următorii ani, o administrație, începând cu președintele României și administrația guvernamentală de bună calitate. Trebuie să găsim modalitățile cele mai bune legate de racordarea cu cetățenii, cu membri de partid, să putem genera și la nivel de ofertă electorală, politică și candidați cele mai bune soluții". 

Corlățean a vorbit și despre modificările pe care echipa social-democrată vrea să le aducă statutului formațiunii în ceea ce privește desemnarea candidatului la președinția României.

"Lucrăm la o modificare a statutului care a fost discutată cu președintele partidului, ne uităm de exemplu, la sistemul american. Modul în care partidele politice serioase pleacă de la bază și reușesc, prin acele mecanisme, numite primaries, sunt acele alegeri preliminare care să permită o bază largă de selecție, promovarea de candidați, o competiție în partid, cu proiecte care să fie validate de structurile partidului la nivel național, astfel încât, în final, după 20 de ani de mandate prezidențiale care au reprezentat un eșec în ceea ce au promis, marea reformă a României, să putem oferi o variantă de președinte al tuturor românilor, care să conducă această țară împreună cu echipe responsabile, pentru toți! Nu doar pentru unii împotriva celorlalți! Nu împărțim țara în buni și răi".