Consilierii județeni ai PNL Dâmbovița vor vota, la următoarea ședință, proiectul de hotărâre care prevede alocarea sumelor pentru acoperirea cheltuielilor Lotului I al centurii municipiului Târgoviște. Mai mult decât atât, anunță conducerea organizației, aceștia vor  vota pentru o cofinanțare chiar și într-un procent mai mare a proiectului municipalității! Asta după ce, luni, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, grupul liberal, alături de cel Pro România, au respins proiectul de hotărâre. Liberalii au motivat, prin vocea președintelui Virgil Guran, că au vrut să dea un semnal și că gestul lor a fost unul de protest față de lipsa de transparență.


"Atât grupul consilierilor județeni ai PNL, cât și opinia publică, ar fi trebuit să fie informați în prealabil despre costurile adevărate ale acestui ,,eșec cu repetiție” numit Centura ocolitoare a Municipiului Târgoviște.
Cetățenii ar fi trebuit să știe de ce s-a ratat finanțarea europeană și de ce municipalitatea este obligată să returneze aproape 25 de milioane de lei către Comisia Europeană.
Cetățenii și consilierii județeni ar fi trebuit să fie informați asupra tuturor litigiilor dintre Municipiul Târgoviște și firmele constructoare aflate pe rolul instanțelor și asupra eventualelor daune și despăgubiri ce trebuiesc plătite acestora. 
Cetățenii și consilierii județeni ar fi trebuit să fie informați asupra costului real al acestei investiții, exprimat în lei/km sau orice altă unitate de măsură pentru a nu avea surpriza de a constata că finanțăm una din cele mai scumpe centuri ocolitoare din Europa.
Acestea din urmă au fost câteva considerente care ne-au îndreptățit să votăm împotrivă, dar în momentul în care vom primi răspunsuri și explicații pertinente, cu siguranță, data viitoare, vom vota pentru o cofinanțare, chiar și într-un procent mai mare, a proiectului municipalității, condiția fiind cea a unei maxime transparențe în cheltuirea fondurilor publice și, de ce nu, a unei onestități asumate", anunță liberalii într-un comunicat remis presei.