Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru. Este declarația de război a vicepremierului USR-PLUS, Dan Barna, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Reprezentanţii USR PLUS, reuniţi în şedinţă de urgenţă, au hotărât că demiterea ministrului Sănătăţii,
Vlad Voiculescu, este o decizie imatură şi unilaterală a premierului Florin Cîţu, "care ridică semne de întrebare vizavi de capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional".
  În apărarea lui Vlad Voiculescu a sărit și deputatul USR-PLUS de Dâmbovița, Daniel Blaga, coleg de partid cu ministrul demis.
 
"Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.
Vă reamintesc, ministrul Vlad Voiculescu a fost prezent de multe ori în judeţul Dâmboviţa, a stat de vorbă cu personalul medical şi a aflat problemele cu care se confruntă. Le-a mulţumit medicilor, asistentelor, infirmierelor, tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru efortul depus pentru binele pacienţilor şi a promis sprijin pentru noi dotări importante.
Din păcate, premierul Florin Cîţu l-a înlăturat pe Vlad Voiculescu de pe câmpul de luptă, în vremuri extrem de grele.
Omul Vlad Voiculescu a fost şi va rămâne alături de noi toţi, pentru o Românie mai bună", spune Daniel Blaga, într-o postare pe Facebook.