Vineri, va avea loc ședința Consiliului Local Municipal Târgoviște, în care va fi supus spre aprobare bugetul pe anul 2021.

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița, a vorbit, luni, într-o conferință de presă, despre condițiile în care este  propus spre aprobare un buget, pe care acesta l-a numit "de supraviețuire". 

Stan a atras atenția asupra faptului că sunt probleme deosebite pe zona de funcționare. 

"Actualul buget, pe ceea ce înseamnă veniturile proprii și cheltuielile de funcționare și întreținere, este unul foarte strâns, cel mai redus de când eu am onoarea de a conduce administrația publică din Târgoviște. Unde stăm bine? Este vorba despre proiectele cu finanțare europeană și asta duce la o pondere a secțiunii de dezvoltare în bugetul  municipiului  de 67,41%", a explicat primarul.

"Sunt câteva elemente de natură să creeze dificultăți, piața de creditare, în acest moment, este blocată din păcate, municipiul, în pofida a ceea ce susțin unii sau alții, are un grad de îndatorare de 3,2% la acest moment, cred că e cel mai mic din țară. Cu toate acestea, nu reușim să accesăm credite care ne-ar fi foarte utile în degrevarea unor sume blocate în anumite investiții care ar putea să fie utilizate către alte zone", a spus acesta.

"Începem acest an cu un deficit de 42 de milioane de lei. Este din 2020 pentru că veniturile în principal din TVA, anul trecut, au fost mai mici cu circa 40 de milioane față de 2019 și marcăm un nou an în care veniturile din TVA pentru echilibrarea bugetului local se cifrează la 0 lei zero bani de 1 an și jumătate". 

Stan le reamintește consilierilor locali din opoziție că aleșii PNL și USR PLUS au votat împotriva amendamentelor propuse de parlamentarii social-democrați pentru Dâmbovița și și-a exprimat speranța că nu vor exista, în ședința CLM de la finalul săptămânii,  accese de ipocrizie.