Propunerile referitoare la educaţia sexuală în şcoli au fost dezbătute intens, miercuri, în plenul Senatului, după ce Comisia pentru muncă a întocmit raport suplimentar de admitere asupra Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului în forma trimisă la promulgare şi de respingere a obiecţiilor formulate de preşedintele României în cererea de reexaminare.

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlăţean, a admis că această lege este una bună, ce cuprinde un ansamblu de dispoziţii privind protecţia drepturilor copilului "remarcabile", însă,  a susţinut că educaţia sexuală în şcoli ar trebui făcută de profesionişti şi nu cu încălcarea drepturilor părinţilor.

  • Vorbim, totuși, despre necesitatea de a prezerva inocența minorilor!

    "Da, sunt necesare lucruri care trebuie să fie făcute în şcoală, dar nu cu încălcarea dreptului părinţilor, pentru că părintele este cel mai bine plasat să ştie şi gradul de sensibilitate al propriului copil, şi ritmul de evoluţie biologică şi psihologică a copilului (...). Pe de altă parte, şi statul are de făcut, dar într-o formulă corect făcută, de psihologi, medici, oameni profesionişti, nu indivizi care să vină să-mi promoveze anumite ideologii de gen inacceptabile, să vină să profite să calce în picioare inocenţa copiilor (...) PSD va vota în favoarea legii, aşa cum a votat-o Parlamentul României anul trecut", a susţinut Corlăţean.

 

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a făcut obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate din partea preşedintelui Klaus Iohannis, însă CCR a respins obiecţiunile formulate de şeful statului, care a retrimis legea în Parlament.

Plenul Senatului urmează să dea un vot final pe legea dezbătută cel mai probabil săptămâna viitoare.