Președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean spune că ieșirea de la putere a miniștrilor USR-PLUS este doar un pas în direcția cea bună și va duce la căderea Guvernului. 

"E un bun început, dar să plece tot guvernul PNL, USR și UDMR în integralitatea sa pentru că a demonstrat și incompetență profundă, și acte ilegale prin sifonarea banului public prin contracte foarte bănoase, a demonstrat și imoralitate în conduita sa și o lipsă de respect pentru agenda reală a cetățenilor. Pentru acești indivizi a fost mai important să-și scape o pereche de palme în loc să promoveze foarte rapid soluții care sunt prevăzute de lege pentru stoparea creșterilor explozive ale prețurilor în domeniul energiei. Anunțata demisie, aproape cu ochii în lacrimi și cu inima sfărâmată de către domnul Barna este un lucru firesc. Aici, nu e vorba doar de plecarea lui Cîțu, care va pleca, ci el trebuie să  plece împreună cu Drulă, cu Ghinea cu tot eșecul pe care îl au în materie de fonduri  europene, cu Barna "fără penali în funcții publice", cu toți ceilalți și de mână cu peneliștii și cu UDMR-ul. E un pas în direcția cea bună", ne-a declarat președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean. 

"Afirmația mea se bazează pe dispozițiile legale. Potrivit noului cod administrativ, odată cu demisia acestor miniștri  USR-PLUS, un partid aflat în coaliția de guvernare,  se schimbă structura și, mai ales, compoziția politică a Guvernului. Pe baza codului administrativ, există o variantă interimară, temporară în care vor fi numiți miniștri interimari pe pozițiile demisionarilor, dar premierul va trebui să se prezinte în fața Parlamentului cu noua structură și compoziție politică a guvernului și atunci, în mod predictibil, acest guvern nu va obține majoritatea în parlament. Din punctul meu de vedere, direcția din acest moment a demisiei miniștrilor USR-PLUS este îndeajuns de predictibilă și va duce la căderea guvernului", a mai explicat Corlățean.