Bătălie pentru putere fără niciun fel de scrupule! Așa descrie senatorul social-democrat Titus Corlățean ceea ce se întâmplă în guvernarea de dreapta, acesta subliniind că asistăm la o bătălie foarte dură de putere și chiar și de tentație de control al unor instrumente din domeniul juridicului și judiciarului.

Liderul PSD a declarat recent, într-un interviu pentru RFI, că instituțiile guvernamentale ale statului sunt folosite în această bătălie de putere. 

"Ce se întâmplă în clipa de față nu cred că are precedent în istoria guvernărilor, indiferent care au fost ele, de dreapta, de stânga, de coaliție.

Dincolo de aspectele care pot părea mai mici, precum momentul schimbării unui director de la Direcția de Avizare din Ministerul Justiției din funcția pe care o îndeplinea, astea sunt mici detalii față de fotografia cea mare.

Sunt și ele importante. Dar fotografia mare reflectă cea mai pură bătălie de putere fără niciun fel de scrupule. Din păcate, instituțiile guvernamentale ale statului sunt folosite, într-un sens profund greșit de toate părțile implicate în actualul conflict, în această bătălie de putere. Ăsta este un lucru profund greșit pentru că nu are nicio legătură cu ceea ce ar trebui să fie atât de mult clamatul stat de drept în România ", a arătat senatorul de Dâmbovița.

Demnitarul a vorbit și despre impactul negativ al acestei bătălii  în plan intern și extern.

 

 "Ca președinte al comisiei de politică externă din Senatul României, eu deja simt și am feed back-uri din acest punct de vedere. În egală măsură îmi imaginez că, în mediile din judiciarul românesc, la nivelul magistraților există o stare de confuzie sau de consternare sau chiar mai rău, pentru că asta s-a întâmplat în ultimii ani, acei magistrați care au ieșit din starea de rezervă constant și s-au plasat în diferite tabere de oameni angajați, de militanți, lucru foarte prost pentru statutul de magistrat, au un motiv acum să se manifeste.

Pentru stabilitatea și independența justiției și a celor care lucrează în domeniul justiției ar fi o tentație foarte greșită și nu e cel mai bun exemplu pe care îl primesc din această bătălie de putere, care privește și funcționarea ministerului justiției, o instituție fundamentală în arhitectura oricărui guvern, nu doar din România, ci din lumea occidentală civilizată", a mai punctat Corlățean