Biroul executiv al PNL a decis, joi seara, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni convocate pentru săptămâna viitoare de președintele Klaus Iohannis. 

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL", se arată într-un comunicat al formațiunii.

"Susțin! Susțin! Este primul pas spre alegeri anticipate sau pasul numărul doi spre alegeri anticipate! E un lucru foarte bun și foarte sănătos politic faptul că se duc cu capul în zid în continuare cu acest Cîțu demis! E un lucru sănătos politic pentru că ne ajută se ne apropiem de alegeri anticipate!", a declarat președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean.

UPDATE 

După ce joi, PNL a decis în Biroul executiv  cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni, vineri, liberalii au revenit asupra deciziei. În ședința Biroului Executiv Național de astăzi, s-a stabilit că, în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu.