Senatorul PNL ,Virgil Guran, președintele liberalilor dâmbovițeni și  unul din cei mai apropiați colegi ai lui Ludovic Orban nu va demisiona din grupul parlamentar al partidului. El a declarat pentru stiripesurse.ro că, în opinia sa, lupta cu problemele din partid trebuie dusă din interior.

Acesta a spus că mai mulți foști susținători ai lui Orban nu îl vor urma pe fostul lider pentru că, în opinia lor, există oameni în PNL cu care se pot regla lucrurile care nu funcționează în partid. Totodată, senatorul a adăugat că, deși nu este de acord ca PNL să guverneze cu sprijin PSD, totuși „pentru o perioadă de câteva luni trebuie să guvernăm cu oricine e posibil” pentru a se depăși criza sanitară și economică.

"Eu sunt împotriva unei guvernări cu sprijin de la PSD, dar sunt un om realist și un om care trăiește în societate și în realitate și îmi dau seama că acum, pentru o perioadă de câteva luni trebuie să guvernăm cu oricine e posibil numai să fie un Guvern cu puteri depline să ia măsuri. Asta poate să fie o soluție pe termen scurt, care oricum nouă ca PNL ne va face rău, dar important e să fie bine pentru țară. Chiar dacă se întâmplă acest lucru cu care nu sunt de acord, dacă va trebuie să se întâmple, trebuie să fie pe o perioadă scurtă și apoi dreapta să fie dreapta, iar stânga să fie în opoziție. Deci este posibil să vedem și acest lucru (Guvern cu sprijin PSD, n.red.), dar bine ar fi fost să rămânem dreapta să guvernăm și stânga să rămână cu alternativa ei când va veni timpul, sper cât mai târziu", a declarat liderul liberal.