Fostul senator PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, actual coordonator al Pro România Dâmbovița, susține că o coaliție PNL-PSD la guvernare este bună pentru nevoia de stabilitate a țării, dar are și avantaje și dezavantaje. Acesta a vorbit despre ele într-o emisiune la Ripostapenet.

"O asemenea soluție este bună. Ceea ce trebuie comentat și condamnat este limbajul agresiv deosebit de dur pe care PNL-ul și președintele l-au folosit la adresa PSD. Ciuma roșie a fost o expresie din vocabularul nazist, nu este o expresie de partid politic democratic și de lideri serioși", a opinat Țuțuianu.

"Avantajele pentru țară ar fi stabilitatea și dacă se reușește punerea în aplicare a unui program cu reforme de toate tipurile, inclusiv cele asumate prin PNRR, unele dureroase pentru cetățeni. Un alt avantaj ar fi crearea condițiilor pentru așezarea economică, bugetară a acestei țări pe termen lung. Dacă cele două partide selectează oameni buni și îi duc în funcții guvernamentale, am avea și o anumită calitate a actului guvernamental", mai spune liderul Pro România.

Pe de altă parte, acesta a arătat și care sunt dezavantajele pentru social-democrați, aflați în topul sondajelor de opinie. Țuțuianu subliniază că, odată cu intrarea la guvernare, PSD nu doar că va fi oprit din creșterea în procente, dar că, în mod evident, se va eroda, urmând să deconteze și partea negativă a actului guvernamental.

"Pentru Partidul Social Democrat, odată ce vine la guvernare, se erodează, nu doar că nu mai crește. Cum poți să stopezi căderea PNL? Aducând lângă ei la guvernare pe unii care îmbunătățesc guvernarea. În felul acesta, îi ții și pe parlamentari lângă tine, și pe primari, pe toți".

Mai mult, Țuțuianu a explicat și cum va pune capăt PNL încercărilor lui Ludovic Orban de a atrage parlamentari liberali în noua sa construcție politică și care este strategia liberalilor lui Cîțu de a se întări ca partid la guvernare.

"PNL-ul rămâne la putere, îi aduce pe cei de la PMP pe ușa din dos a guvernării, le dă poziții, secretari de stat, șefi de agenții și, în felul acesta, creezi premisa pentru ca, în viitor, PNL-ul să se întărească printr-o fuziune sau o alianță cu PMP. În felul acesta, îi atrage și pe cei care mai sunt pe la ALDE și domnul Orban va păți ce am pățit noi cu Pro România. Are 18 parlamentari , dar nu va avea suportul aleșilor locali care vor sta lângă putere pentru că altfel nu primesc bani din programul Anghel Saligny", a mai punctat liderul.