• Nouă percheziții au avut loc, luni, într-un dosar DIICOT cu acuzații de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc, potrivit  G4Media.ro. Una dintre descinderi are loc la locuința protestatarului Cristian Dide. Este vorba despre marijuana.

 

Evenimentul ridică serioase semne de întrebare legate de figuri importante din cadrul mișcării #Rezist, mai precis conexiuni între celebra mișcare de protest și traficul de droguri. Să fie reale acuzațiile formulate acum cîțiva ani de figuri grele la adresa mișcării?

Aflăm azi că unul dintre liderii marcanți ai protestelor de stradă din ultimii ani, Cristian Dide, a fost săltat de procurorii DIICOT și se derulează ample percheziții la locuința lui sub suspiciunea că este implicat în trafic de droguri. Cristian Dide, mare activist civic, e cunoscut de multă vreme și drept mare promotor al legalizării unor droguri de risc în România, precum cannabisul, la fel cum alt mare lider #Rezist, Florin Bădiță, și-a manifestat interesul public pentru afaceri cu cannabis destinat scopurilor medicale.
Nu știm dacă Dide se face sau nu vinovat de trafic de droguri, ancheta fiind în plină derulare.
Dar anumite lucruri se leagă într-un mod tulburător.

În urmă cu trei ani, Cristian Dide, lider al asociației Evoluție în instituție, a fost implicat în derularea unei acțiuni de boicotare a PSD, proiectând un mesaj pe clădirea Parlamentului, mai apoi participând la o acțiune contra președintelui CCR, Valer Dorneanu. În urma acestor acțiuni, senatorul PSD Adrian Țuțuianu a venit cu o solicitare explozivă:

Parchetul General să efectueze o anchetă privind sursele de finanțare ale mișcării Rezist pentru că au apărut pe piață foarte multe informații de acest tip. E foarte important ca Parchetul General și DIICOT să analizeze în ce măsură anumiți membri ai acestei mișcări se fac vinovați de consum de droguri, eventual trafic de droguri. Sunt teme care trebuie să ne preocupe și care țin de agenda publică imediată”.
La acea vreme, Țuțuianu, fost ministru al Apărării, fusese până nu demult președinte al Comisiei SRI.
Calitate în care se presupune că avusese acces la anumite informații fierbinți din serviciu. În plus, cam în aceeași perioadă, Antena 3 difuzase o înregistrare în care liderul ”Corupția ucide”, Florin Bădiță, vorbea despre consumul de droguri. Un an mai tîrziu, în 2019, un alt lider #Rezist fusese săltat de DIICOT Iași tot sub acuzația de trafic de droguri. Același DIICOT Iași care se ocupă acum de cazul lui Dide.

 

sursa inpolitics.ro