Senatorul social-democrat, Titus Corlățean, se arată preocupat de avântul din ultimii ani al unor curente pe care le cataloghează drept neomarxiste care atacă, spune demnitarul, rădăcinile românești creștine ale României.

 
"Ca o opinie personală, resimțim și în România, tot mai mult în ultimii ani, ascensiunea acestor curente ideologice așa-zis "progresiste", pur neomarxiste, care atacă tot mai fățiș la nivel politic, dar și prin ramificații în societatea civilă generos finanțate din exterior, rădăcinile românești creștine ale țării noastre.
Să ne pregătim să ducem în viitor propriile noastre bătălii în România, pentru că vor urma, cu certitudine", avertizează Titus Corlățean, într-o postare pe Facebook.
 
Afirmațiile sale vin pe fondul unui eveniment relevant pe acest subiect. Corlățean a salutat cu  bucurie achitarea de către o instanță districtuală finlandeză a deputatei Päivi Räsänen,  fost ministru de interne al Finlandei, acuzată penal de procurorii finlandezi pentru hate speech ("discurs bazat pe ură") ca urmare a publicării pe Twitter în 2019, dar și pentru participarea sa la o emisiune de radio în același an, prin care a împărtășit public credința sa creștină și opiniile sale legate de căsătorie și etica sexuală.
 
"Procurorii au urmărit-o penal și i-au adus trei capete de acuzare, cerând instanței de judecată condamnarea sa la o pedeapsă cât mai aspră. Judecătorii au respins aceste acuzații și au confirmat dreptul deputatului finlandez la libertatea de expresie, menționând în hotărârea lor că nu este de competența instanței de judecată "să interpreteze preceptele biblice".
Acest caz a stârnit multă preocupare și indignare în numeroase medii internaționale, atât cultele creștine de diferite denominațiuni (inclusiv din România), cât și medii politice internaționale transmițând susținere și solidaritate pentru omul politic finlandez menționat, care a avut curajul și tăria să-si susțină public credința creștină într-o societate tot mai secularizată", a mai arătat liderul social-democrat, președinte al Comisiei pentru politică externă din Senatul României.