Eliminarea părții birocratice din programul Tomata și prelungirea termenului de depunere a cererilor din acest program facilitează accesul la sprijin pentru  cât mai mulți legumicultori.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, a salutat eliminarea certificatului de atestare fiscală și a cazierului fiscal din cadrul documentației atașată cererii pentru înscrierea în schemele de ajutor de minimis.

"Programul Tomata care s-a reluat cu eliminarea unor condiții legate de fiscalitate mi se pare destul de ok", a apreciat deputatul.

În același timp, parlamentarul susține că ar fi fost salutară majorarea subvenției pentru programul Tomata și alte legume în spații protejate.

"Poate că era mai bine să creștem un pic subvenția care se acordă pentru Tomata și celelalte legume deficitare și să mai scădem din altă parte", a  spus deputatul social-democrat, Marian Țachianu.

Acesta a vorbit într-o conferință de presă, la Târgoviște, și  despre sarabanda scumpirilor.

"Noi ne chinuim, Parlamentul, guvernul actual, să punem cioburile astea de gheață la loc, să le lipim ca să putem trece peste criza asta nenorocită care nu va aduce decât scumpiri. Prețul la grâu, vă spun de pe acum, că va crește cu cel puțin 50%. Crește prețul la grâu, va crește prețul la pâine și la alte produse și la alte derivate. Vor crește prețurile peste tot (...) Statul trebuia să se liniștească atunci când a făcut liberalizarea la energie. Liberalizarea aia pe care a făcut-o Guvernul Orban, dacă nu mă înșel, a spart gheața și nu mai avem un pod de susținere", a mai spus parlamentarul.