Legea offshore este "un semnal bun pentru investitori”, susține deputatul de Dâmbovița, Radu Popa, care a arătat, în cadrul unei conferințe de presă, că aceasta asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, pentru că regimul de redevenţă este stabilit pentru toată perioada acordului petrolier.

Legea offshore este o prioritate pentru PSD şi va fi votată de Parlament foarte repede.

 

"Este pentru prima dată, după foarte mulți ani, când România se comportă ca o țară care demonstrează că are nevoie de investitori", a spune parlamentarul social-democrat care a adăugat că legea reduce dependența de gazul rusesc.

"Aceasta este principala prevedere care trebuie reținută din această inițiativă. Este un semnal extrem de important pentru mediul de afaceri, în condițiile în care, în regiunea noastră, apariția unui investitor american poate fi comparată cu apariția unui portavion american. Atât de imporantă este investiția de la Marea Neagră", explică Radu Popa.

"România dispune de gaze și în Onshore. Sunt zăcăminte în zona de sud a României. Vorbim de zăcământul de la Caragele și estimez că, la începutul anului 2024, va putea începe și exploatarea acelui zăcământ. România este pe cale să obțină independența și securitatea energetică în contextul atât de volatil al războiului din regiune. Cu acest proiect, România devine și un furnizor de securitate energetică regională",a mai arătat parlamentarul PSD.