Alianța PNL-PSD este toxică, antidemocratică, o alianță capro-varzistă! Declarația a fost făcută joi, 26 mai, la Târgoviște, de președintele Ludovic Orban, cu ocazia lansării în județul Dâmbovița a noii sale construcții politice, Forța Dreptei.

Ludovic Orban a declarat că nu a dorit să fie complice la trădarea electoratului de către PNL, motiv pentru care a părăsit partidul și a pornit o nouă construcție, ce se dorește a fi o alternativă a politicii de dreapta.

Eu nu am tras de nimeni să vină în proiectul meu. Faptul că cineva a rămas în PNL după ce partidul pur și simplu a trădat electoratul care l-a votat, că asta a fost, trădare, să readuci PSD-ul la putere, să pui din nou la butoane PSD și să fii cu el în alianță, care este practic adversarul politic, este o trădare gravă. Eu nu am vrut să fiu complice la această trădare și tocmai  pentru a avea libertatea de a-i reprezenta pe oamenii care au votat PNL am făcut această construcție, a declarat liderul Forța Dreptei.

  • Cine a rămas în cu PSD-ul în pat  nu poate fi partener cu mine!

Întrebat în ce relații a rămas cu actualul președinte al PNL  Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, un susținător fervent al acestuia în marile bătălii politice, Orban a arătat că, din punct de vedere politic, acesta nu-i mai este un partener.

Cine a rămas cu PSD-ul în pat înseamnă că se simte bine, iar pentru mine nu mai reprezintă un interlocutor. Din punct de vedere politic, din momentul în care el a rămas într-un partid care este condamnat la vasalitate față de PSD pe cel puțin 7 ani de acum înainte, nu poate fi partener cu mine.

  • Iohannis a devenit mare fan PSD!

Orban l-a taxat foarte dur și pe președintele României, Klaus Iohannis, în contextul în care a reevaluat PSD-ul, după ce l-a hulit foarte mult timp.

Cei care au luat decizia și au rămas în PNL alături de PSD au comis o trădare față de cetățenii care ne-au votat. Nu mai zic de Iohannis care a făcut troacă de porci PSD-ul și acum a devenit mare fan PSD. În curând, o să-l vedem și la aniversările comuniștilor ca participant, a mai afirmat Orban.

 

La nivel județean, Forța Dreptei este condusă de un grup de inițiativă formată din 13 membri, avându-l în frunte pe deputatul Gabriel Plăiașu.

Forța Dreptei are grupuri de inițiativă (structuri minimale) în 25 de localități din cele 89 din județ.