Românii au  încă multe greutăți ce impun Guvernului să continue măsurile de sprijin, susține deputatul social-democrat Radu Popa.
 
Parlamentarul a arătat că PSD a intrat la guvernare într-un moment greu pentru România, iar bilanțul celor 6 luni prezintă ceea ce a reușit să facă formațiunea din care face parte într-o perioadă în care economia a fost supusă unor multiple presiuni externe determinate de inflația globală, de criza energetică, de războiul din Ucraina și de efectele economice post-pandemie.
De aceea, măsurile PSD din această perioadă s-au concentrat pe susținerea categoriilor sociale cele mai vulnerabile și pe sprijinirea economiei naționale. Nu este un moment de sărbătoare, pentru că românii au încă multe greutăți, ce impun Guvernului să continue măsurile de sprijin, a subliniat Radu Popa.
 
Cele mai importante 10 realizări în cele 6 luni de guvernare
✅Pachetul social – creșterea salariului minim, a alocațiilor, pensiilor și sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici pentru perioada de iarnă.
✅Plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale pentru populație și companii.
✅Sprijinirea companiilor românești – programe de sprijin de aproape 4 miliarde de euro.
✅Siguranța alimentară - 500 de milioane de euro pentru produse agricole cultivate în România, plus primă de 10% pentru procesarea materiei prime în țară.
✅Creșterea salariilor în agricultură și industria alimentară: salariul minim de 3000 de lei, scutirea de impozit și reducerea contribuțiilor sociale pentru toate salariile din acest sector
✅Investiții în infrastructura rutieră și feroviară – Deblocarea marilor proiecte de investiții.
✅Investiții masive în portul Constanța, transformat în punct naval strategic pentru comerțul european.
✅Deblocarea exploatării gazelor din Marea Neagră – Adoptarea Legii off-shore care asigură mai mulți bani și gaze naturale pentru România.
✅Gestionarea eficientă a pandemiei – asigurarea medicamentelor, redeschiderea școlilor și a economiei
✅Absorbția fondurilor europene - Realizarea la timp a jaloanelor PNRR aflate în sarcina miniștrilor PSD.