Familia Furdui continuă să fie despărțită, la un an distanță de când Protecția copilului din Germania (Jugendamt) a luat decizia de a interveni în cazul ei.

Ultimele noutăți despre cazul acestei familii au fost prezentate în cadrul emisiunii “În obiectiv”, ai cărei invitați au fost senatorul Titus Corlățean și Paraschiva Bloju, mătușa copiilor Furdui.
Titus Corlățean, cel care s-a implicat în susținerea demersurilor de reîntregire a acestei familii greu încercată, spune că va relua lupta pentru rezolvarea acestui caz.
 
  • Ce se întâmplă în acest sistem este absolut rușinos!
 Corlățean a precizat că, în ciuda tuturor demersurilor făcute pentru soluționarea situației, lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună.
”România trebuie să reia lupta și contactele cu congresmani americani să punem presiune pe acest sistem. Am discutat cu ministrul de Externe Aurescu și primul lucru pe care i l-am cerut a fost să reluăm demersurile legate de familia Furdui. Au fost demersuri anterioare, corespondențe oficiale, scrisori de la ministru la ministru. I-am spus că, dacă în cazul Danemarcei am pus toți umărul și a funcționat, trebuie să reluăm această chestiune legată de familia Furdui pentru că timpul trece.
Mi se pare o chestiune absolut abominabilă și această instituție lipsită de onorabilitate care se numește Jugendamt, dacă crede că va câștiga, se înșală. Barnevernet (Norvegia) era mai puternică decât Jugendamt cu o protecție și susținere politică incredibile din toate direcțiile, cu un buget uriaș și au fost îngenunchiați prin puterea lui Dumnezeu. S-a văzut că este o putere coruptă, cu oameni care au comis lucruri abominabile.
Va trebui să ducem această luptă, să reluăm contactele, să reluăm niște vizite în Germania, să ieșim din nou în stradă!”, a declarat Corlățean.
”Dacă nu, nu am niciun fel de problemă să folosesc pârghiile pe care le-am mai folosit în plan european și la Strasbourg, și la Bruxelles, și la Washington să generăm o procedură la Consiliul Europei pe tema aceasta. Dacă germanii vor să intrăm într-o astfel de dialectică o putem face. Eu pot să generez un raport la Adunarea Parlamentară, cu bătălie, nu va fi deloc simplu pentru că se vor opune unii, dar vom găsi puncte de sprijin să generăm ca în cazul familiei din Norvegia, un raport mai larg privind relațiile dintre părinți și copii, mai ales în cazul celor care aparțin unor minorități religioase. Acel raport a fost o lucrare a lui Dumnezeu incredibilă pe care și parlamentarele din Norvegia l-au votat. Deci oamenii pot fi schimbați. Dacă cineva crede că se poate opune cuvântului lui Dumnezeu se înșală foarte tare.”
 
Demnitarul, președinte al Comisiei pentru politică externă, vorbește și despre triumful puterii credinței.
”Noi vom fi în continuare solidari, dar vom fi mai vizibili în perioada următoare. Rugăciunea este foarte importantă și îi rog pe toți cei care ne urmăresc să se gândească la această familie, să facă o rugăciune de susținere pentru că bătălia este spirituală în primul rând. Ar mai trebui, prin biserici, să se facă un gest de susținere financiară a acestei familii, pentru că bătălia judiciară cu avocați mai durează și este nevoie de sprijin”.
 
  • ”Ambasada germană trebuie să primească foarte multe scrisori!”
 
”Oamenii mai pot face ceva, pot trimite scrisori numeroase către Ambasada germană pentru a cere foarte clar reunificarea familiei, cu prioritate repatrierea fetiței Lea, cea mai mică, pentru că acolo e cel mai delicat. Copiii cei mari încă rezistă, își doresc și spun că vor să revină la părinți. Ambasada germană trebuie să primească foarte multe scrisori, din punctul meu de vedere!”, a mai transmis demnitarul.