Liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu a spus miercuri, 27 iulie, la Targoviște, la conferința județeană de alegeri a TSD că deja se vede „aerul proaspăt şi eficienţa actului de guvernare în acest moment”.

Sunt ferm convins că vom reuşi şi prin miniştrii şi liderii naţionali judeţeni să explicăm oamenilor că altă soluţie nu era şi deja se vede aerul proaspăt şi eficienţa actului de guvernare în acest moment. Nu există lucruri complicate pentru PSD şi membrii PSD. Lucrurile simple mie nu îmi plac. Ele sunt la îndemâna oricui. Îmi plac provocările şi fiţi cu adevărat spiritul acestui partid. Implicaţi-vă în mediu, în acţiuni specifice tineretului, fiţi motorul acestei organizaţii şi vă promit că veţi avea toată susţinerea mea. Implicaţi-vă!”, a declarat Ciolacu.

”Cea mai mare calitate în politică este răbdarea, dar, mai ales, să nu ardeți etape. Dacă nu arzi etape în politică, ai foarte puține șanse să fii penibil sau ipocrit!”, le-a mai transmis Ciolacu tinerilor. ”Aveți încredere în această echipă, aveți încredere în Cornel și construiți-vă carierele pe ceva solid”, le-a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a comentat miercuri, la Târgoviște, într-o conferință de presă, și propunerea Comisiei Europene care are în vedere o posibilă reducere a consumului de gaze cu 15%, pentru ca statele europene să treacă iarna cu bine.

Sunt ferm convins că, la nivelul UE, se vor lua cele mai bune decizii”, a spus președintele PSD, care a adăugat că „în acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană”. „Ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat”, a încheiat Marcel Ciolacu.

„România este pregătită la iarnă cu gaze. Nu vom avea o lipsă de gaze. Sunt ferm convins că, la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii. Nu salvează România economia Germaniei, și în niciun caz nu e vorba despre gazele pentru populație”, a spus liderul PSD.

„În acest moment, România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană. În acest moment, și peste 3 luni, și peste 5 luni. Noi ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat. Ca în bancul acela: «nu era Volgă, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat»”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Se poate căuta o eficiență energetică în cazul instituțiilor publice. Eu am căutat-o la Camera Deputaților și încercăm să o găsim cu adevărat. Nu m-a speriat așa de mult Putin, cât m-a speriat Nicușor Dan”, a conchis președintele Camerei Deputaților.