Liberalii târgovișteni se arată preocupați de problema lipsei locurilor de parcare din municipiu și de traficul supraaglomerat. Liderul lor, Aurelian Cotinescu spune că este nevoie de implementarea unui sistem inteligent de gestiune a parcărilor, dar și de construire a unor parcări supra și subterane începând cu centrul municipiului.

 

Situația aglomerației din trafic și din zona parcărilor se va acutiza pentru următoarea perioadă”, susține liderul liberal care argumentează că acest lucru se va întâmpla odată cu începerea noului an școlar.

”Problema rămâne aceeași ca în urmă cu mulți ani și se va acutiza, în curând, nu vom mai avea unde să ne parcăm mașinile”. 

”Noi, consilierii liberali, avem o altă viziune în ceea ce privește rezolvarea situației parcărilor și ne bazăm pe trei elemente identificate: modernizarea parcărilor existente, construirea unor parcări subterane și supraterane pornind de la nivel central și mergând către cartiere și digitalizarea parcărilor”, a arătat Cotinescu. El spune că beneficiile urmărite sunt dezvoltarea durabilă a orașului, grija pentru mediu, lege și pentru comunitatea târgovișteană.

”Bine gestionat acest sistem al parcărilor poate aduce venituri financiare importante pentru administrația locală, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate ale României”, mai spune liberalul. ”Este nevoie de un plan de construire a locurilor de parcare folosind sisteme digitale moderne”, mai adaugă acesta. 

Cotinescu spune că PNL a depus acest proiect și speră să primească susținerea tuturor consilierilor municipali.