Programul Tomata primește banii pentru plățile care urmează să intre în conturile legumicultorilor. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat pe site-ul propriu un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se asigură banii necesari pentru subvenția la roșii și alte legume eligibile în spații protejate. Fermierii așteaptă banii în conturi pentru Ciclul I din cadrul programului aprobat la începutul acestui an, potrivit AGROINTEL.RO .

 

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a informat pe 10 august că a primit de la mai multe județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Astfel, conform sursei citate, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

Cele 10 județe care au trimis deconturile la MADR  în vederea efectuării plăților sunt Alba, Argeș, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mureș, Neamț, Vâlcea, Vrancea, Ilfov.

”Ministrul Agriculturii sprijină programele menite să întărească securitatea alimentară a țării, să susțină legumicultura, să aducă pe masa românilor produse proaspete, de calitate și cu gust”, spune deputatul Marian Țachianu. ”Protejarea securităţii alimentare a populaţiei reprezintă o prioritate a Partidului Social Democrat”, mai spune parlamentarul.