Președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean spune că  propunerile formațiunii din care face parte privind creșterea salariului minim și a pensiilor de la 1 ianuarie 2023 reprezintă un gest obligatoriu pentru ca salariații români să aibă șansa intrării pe traiectoria salariului minim european, proiect major al Uniunii Europene.

Liderul social-democrat crede în justețea acestor soluții, de altfel măsuri validate pe plan european, care vor susține populația și economia.

”Tema energiei, tema veniturilor sunt foarte serioase și trebuie discutate politic, cu fundament socio-economic și gestionate, decise, în coaliție ( ...) Pentru milioane de români ceea ce a spus ministrul Budăi este esențial. Mai mult, la nivel european, s-a decis un salariu minim și dacă noi, apropo de angajamente și mecanisme în care suntem, dacă nu suntem la fel și în aceste chestiuni, riscăm să rămânem în afara mecanismelor europene. Sunt necesități de fond, dar și angajamente europene... ca să poți să te miști cu salariul minim. Lucrurile acestea sunt necesare pentru a reechilibra un impact socio-economic foarte aspru care, în iarnă, s-ar putea să urle dacă soluția cu energia continuă să întârzie și ea întârzie”, a declarat liderul social-democrat în cadrul unei emisiuni televizate.